Vijf Oostenrijkers vestigen nieuw record: 92 uur bingewatchen

Sinds de komst van streamingdiensten als Netflix heeft bingewatchen, ofwel een heleboel afleveringen van een tv-serie op korte tijd bekijken, aan heel wat populariteit gewonnen. Vier mannen en één vrouw uit Oostenrijk spannen de kroon wat dat betreft. Ze keken maar liefst 92 uur aan één stuk naar de televisie. Dat is goed voor een wereldrecord.

Maar liefst 400 kandidaten solliciteerden voor deze recordpoging, maar uiteindelijk werden vier mannen en één vrouw tussen 19 en 24 jaar oud uitverkozen. Zij mochten plaatsnemen in de vitrine van een meubelwinkel in Wenen, waar ze uiteindelijk meer dan drie dagen naar de televisie staarden.

Elk uur kregen de deelnemers vijf minuutjes pauze, die ze mochten gebruiken om de benen te strekken, naar het toilet te gaan of om te douchen. Om wakker te blijven greep het vijftal naar koffie, energiedrankjes en een hometrainer. De kandidaten moesten zelf beslissen wat ze zouden kijken en konden zich in geval van onenigheid opdelen in twee groepen. Beginnen deden ze met ‘House of Cards’.

“Tegen het einde kwamen ze echt in de problemen”, zegt organisator Moritz Arnold aan de Oostenrijkse krant Der Standard. Dankzij een goede voorbereiding en echt doorzettingsvermogen slaagde het vijftal er toch in om het record op hun naam te zetten. “Als kind wou ik altijd al in het Guinness Book of Records staan”, verklaart Zivan Pajkanovic zijn deelname.  “Erg veel slaap” was voor deelneemster Nadine Pauser de perfecte voorbereiding.

Na 92 uur hadden de Oostenrijkers het wereldrecord verbeterd. Het vorige stond op naam van een viertal kijkers uit Toronto, die in 2014 91 uur naar de televisie keken. Naast een record, mogen de deelnemers ook een nieuw televisietoestel mee naar huis nemen.

Foto: Pixabay / mojzagrebinfo