Starbucks aangeklaagd wegens te weinig koffie

Twee Amerikanen uit de staat Californië klagen Starbucks aan. Het koffiebedrijf zou volgens hen bewust tot 25% te weinig koffie in hun bekers doen. Zij willen dat de bekers tot aan de rand gevuld worden. Dat bericht Eater
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Siera Strumlauf en Benjamin Robles spannen een groepsgeding wegens de consumenten aan tegen het koffiebedrijf. Zij beweren dat de recepten van de koffiereus 25% minder koffie opleveren dan de vooropgestelde hoeveelheden. Bovendien betoogt het duo dat de bekers niet eens groot genoeg zijn om de beloofde hoeveelheid koffie te geven.

"Door de bekers niet voldoende te vullen, beduvelt Starbucks zijn klanten. Het bedrijf heeft zo al miljoenen dollars bespaard op de kosten van de verkochte goederen en heeft zich zo onterecht verrijkt door meer geld te vragen voor meer van het product dan het daadwerkelijk aanlevert", aldus de aanklagers.

Een woordvoerder van Starbucks weerlegde de klacht bij Eater. "We zijn op de hoogte van de beweringen van de aanklagers, maar geloven dat die ongegrond zijn. We zijn trots op het feit dat we onze klanten kwalitatieve, zelfbereide en gecustomizede dranken kunnen aanbieden. We informeren onze klanten over de kans op variaties", luidt de reactie van Starbucks.