Ondeugdende kat heeft een dubbelleven als onderbroekendief

Mensen die een kat hebben, weten dat het beestje af en toe apetrots een muis of vogel voor de deur neerlegt. Brigit, een zesjarige tonkanees uit het Nieuw-Zeelandse Hamilton City, haalt daar haar neus voor op. Zij gaat regelmatig op zoek naar ondergoed.

Baasje Sarah Nathan plaatste onlangs een foto van Brigit meer haar vangst van de laatste twee maanden. De poes maakte in die tijd maar liefst elf onderbroeken en meer dan vijftig sokken buit. Sarah schoot een foto van het fiere dier met haar indrukwekkende vangst en plaatste die op Facebook.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153612858297572&set=a.18327592571.30278.649907571&type=3&theater

“Dit loopt nu echt uit de hand! Elke ochtend vinden we meer ondergoed. Ik heb in elke brievenbus in onze straat een briefje gestoken. Iemand moet die spullen toch missen”, voegde Sarah toe.

“Ik merkte het probleem eerste op toen ik vreemde onderbroeken ontdekte tijdens het wassen. Ze behoorden aan niemand in huis en op een dag liep Brigit binnen met een sok in haar mond. Waarschijnlijk is het appartement van enkele kerels haar jachtgebied geworden”, getuigde Sarah aan de BBC.

De baasjes brachten de buren op de hoogte van de streken van hun kat, maar de buurtbewoners kunnen er blijkbaar wel mee lachen. Binnenkort zal Brigit toch andere jachtgronden moeten opzoeken, aangezien het gezin van zin is om naar het platteland te verhuizen.

Foto: Facebook / Sarah Nathan