WK indooratletiek - Jacques Borlée: "Petje af voor alle vier"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Het was een ideale race", toonde coach Jacques Borlée zich zaterdag tevreden nadat zijn Belgian Tornado's zich voor de finale van het WK indoor in Portland plaatsten. "We eindigen voor de Bahama's en Trinidad & Tobago. Zo hoort het. Alle vier hebben ze een mooie wedstrijd gelopen. Petje af." "De finale lopen we in baan 6. Dat is een voordeel. In welke volgorde we gaan lopen weet ik nog niet. Ik wel een idee, maar de definitieve beslissing valt zondag pas. Het zal een heel mooie wedstrijd worden, een echte strijd."

Jacques Borlée beschouwde Trinidad & Tobago als de topfavoriet, maar komt daar op terug. "Ze namen risico's met hun opstelling en betalen dat cash. Nu ze in baan 1 moeten lopen zijn ze meteen favoriet af. De verenigde Staten hebben nu het te kloppen team."

"Onze chrono (3:07.39) is niet fantastisch, maar we hebben gewonnen en dat is wat telt", reageerde Kevin Borlée. "Het levert ons een goede baan op. Zondag kunnen we sneller gaan. Dit was onze eerste wedstrijd van het seizoen. We hadden geen wedstrijdritme in de benen en wisten niet wat te verwachten. Zondag kunnen we deze race als referentiepunt gebruiken. We hebben er vertrouwen in. In de finale kan alles, maar de Verenigde Staten zijn wel heel sterk."

"Voor een eerste wedstrijd van het seizoen is alles goed verlopen", beaamde Jonathan Borlée. "Ik ben blij dat we de race gewonnen hebben. Dat was niet zo simpel. Er waren wel wat schermutselingen en er was wat ellebogenwerk nodig. We hebben gezien dat de Amerikanen met hun reserves al heel snel zijn. Zij zijn dan ook de topfavoriet. Zelf gaan we ons niet opzij laten drummen. We gaan mee vechten om de eerste plaatsen."

"De eerste missie is volbracht", klonk het bij Dylan Borlée. "Het belangrijkste is dat we nu een goede baan hebben in de finale. We zien zondag wel wat dat geeft. Veel teams zullen in een andere opstelling lopen. Ik zie de Amerikanen winnen, maar hun wereldrecord zullen ze niet verbeteren. daarvoor is de piste hier te traag."

Robin Vanderbemden liep zijn eerste wedstrijd voor de Belgian Tornados. Als derde loper kreeg hij in eerste positie de stok door van Jonathan Borléé en die positie kon hij vasthouden, zodat ook Kevin Borléé als eerste kon starten. "Ik neem als eerste aan en geef als eerste door. Prima dus. Er zijn nog wat onvolmaaktheden die kunnen bijgeschaafd worden, maar dat is normaal. In de finale gaan we proberen nog sneller te gaan. De Verenigde Staten zijn onaantastbaar, maar achter zijn Jamaica, de Bahama's, Trinidad & Tobago en wijzelf aan elkaar gewaagd. Wij hebben de beste baan, daar moeten we van profiteren."

.

bron: Belga