Proximus League – Antwerp doet gouden zaak in titelstrijd

Antwerp staat na de 29e speeldag in de Proximus League alweer een stapje dichter bij de promotie naar de eerste voetbalklasse. “The Great Old” profiteerde optimaal van de nederlagen van titelconcurrenten WS Brussel en Tubeke. Antwerp heeft op vijf speeldagen van het einde zes punten voorsprong op eerste achtervolgers Eupen en White Star. Tubeke liet zich op het veld van rode lantaarn Coxyde verrassen en ging zondag met 3-2 de boot in aan de kust. WS Brussel verloor dan weer de stadsderby in het Joseph Marienstadion tegen Union met 1-0.
Antwerp had zaterdag al met 3-0 gewonnen van Deinze en ziet de kloof op zijn concurrenten groter worden. Cercle Brugge morste in eigen huis tegen Virton met de punten (2-2) en moet zijn titeldroom nu al opbergen. In de strijd om de top acht deed Lierse een goede zaak. De “Pallieters” boekten een 4-0 overwinning tegen Heist en hebben opnieuw alles in eigen handen. Dessel Sport liet in eigen huis een steek vallen tegen Geel (1-2), Seraing United legde Patro Eisden over de knie (3-1). Vrijdag was Eupen met 4-0 te sterk voor Roeselare, dat na een zwakke 2 op 15 nog vol aan de bak moet voor een stek in de top acht.
Antwerp staat met 57 punten aan de leiding, gevolgd door Eupen en WS Brussel (51), Tubeke (50) en Cercle Brugge (47). Union, Lommel United en Roeselare (43) maken de top acht compleet, maar ook SK Lierse (41), Seraing (37) en Dessel (36) zijn nog niet uitgeteld voor het profvoetbal in 1B. WS en Roeselare speelden één wedstrijd meer. Ondanks zijn tweede competitiezege blijft de rode lantaarn in handen van Coxyde.

.

bron: Belga