De Grote Parade palmt Brussel in

De burgerbewegingen Hart Boven Hard en Tout Autre Chose hebben vandaag, samen met tientallen organisaties, tijden de Grote Parade de omgeving van het Brusselse Kanaal ingepalmd. Er was veel aandacht voor vluchtelingen, het gat in de begroting en het huidige regeringsbeleid dat geen alternatieven aanbiedt. “Deze Grote Parade werd georganiseerd om het beleid te hekelen waarbij er altijd gezegd wordt dat we moeten besparen en dat er geen alternatieven zijn. Wij willen vandaag aantonen dat er wel alternatieven zijn”, maakt Wouter Hillaert van Hart Boven Hard duidelijk.

De kop van de Grote Parade werd ingenomen door organisaties die begaan zijn met vluchtelingen, een bewuste keuze van de organisatie. De stoet passeert ook het opvangcentrum voor asielzoekers, het Klein Kasteeltje. “Wij vragen in de eerste plaats voor hen een menswaardige opvang. Door geld aan Turkije te geven, lossen we het probleem niet op. Investeren in nieuwe Belgen kan ook een verschil in inkomsten genereren. Bijvoorbeeld door vluchtelingen die een hoge opleiding hebben gevolgd in hun eigen land sneller een kans te geven in de samenleving.”

Onder meer 11.11.11, Greenpeace, Oxfam-Wereldwinkels, Bond Beter Leefmilieu, Samenlevingsopbouw, de vakbonden, Femma, OKRA, de koepels van kunstorganisaties en cultuurcentra, Netwerk tegen Armoede en Netwerk Bewust Verbruiken stappen mee in de Parade.

bron: Belga