Challenge Cup handbal (m) - Sasja speelt gelijk in heenwedstrijd kwartfinales

Sasja heeft in de heenwedstrijd van de kwartfinales in de Challenge Cup een 27-27 gelijkspel behaald tegen het Tsjechische Dukla Praag. Halfweg was het 13-15 in het voordeel van de bezoekers. In een zinderend slot kwam Sasja op voorsprong, maar op de buzzer scoorde Praag de gelijkmaker. Volgende week zondag wordt de terugwedstrijd gespeeld. Voor het eerst in de clubgeschiedenis speelde Sasja een Europese kwartfinale. Sasja beleefde een moeilijke start, maar nam dan de wedstrijd in handen. Na goed 25 minuten was het 12-8 voor de Antwerpenaars. In een dolle slotfase van de eerste helft bogen de Tsjechen hun achterstand om in een voorsprong. De bezoekers straften balverlies bij de thuisploeg genadeloos af. Sasja moest in de tweede helft de hele tijd achtervolgen, maar de Tsjechische profs konden nooit helemaal afstand nemen. Op drie minuten van het einde kreeg een Tsjech de rode kaart onder de neus geduwd. Sasja ging erop en erover. Met nog 15 seconden op de klok was het 27-26. Praag zette nog één ultieme aanval op en scoorde.

"Eigenlijk spelen we de eerste 25 minuten perfect", reageerde Sasja-coach Alex Jacobs. "Daarna maken we om een onverklaarbare reden de ene technische fout na de andere, waardoor we zeven goals om de oren krijgen. Zelf slaagden we er maar één keer in om te scoren. Tijdens de rust heb ik mijn spelers opgepept en klaargestoomd voor de tweede helft. Mijn team heeft zich echt vastgebeten in de wedstrijd. Een pluim voor de inzet en wedstrijdmentaliteit van mijn jonge groep. Helemaal op het einde van de wedstrijd komen we nog op voorsprong, maar door een gebrek aan ervaring hebben we de zege niet thuis kunnen houden. Dat is geen verwijt, dat is gewoon de realiteit. De Tsjechische profs hebben in het slot van de wedstrijd met al hun ervaring nog een gelijkspel uit de brand gesleept. Volgende week zondag moeten we naar Praag. Niets moet, alles kan. Als we bevrijd spelen, zijn we altijd gevaarlijk. Maar eerst wacht ons donderdag de wedstrijd in de play-offs tegen Tongeren. Een tweede plaats staat op het spel."

Sasja speelde met Theyssens (30'), Mendes (30'), Kostic (2 goals), Groff (6), Y. Bertels, Roelants (1), Colman (3), Meulders (2), Lamberights, Soetaert (1), Rola (8), Bisschop (4).