Braziliaanse overheid dient klacht in tegen senator die Rousseff beschuldigt van corruptie

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Braziliaanse overheid gaat een klacht indienen tegen de senator die president Dilma Rousseff ervan beschuldigd heeft rechtstreeks betrokken is bij het Petrobrasschandaal en het onderzoek naar het schandaal te belemmeren. "Delcidio Amaral is opnieuw begonnen met valse en ongegronde aanvallen tegen de regering van president Dilma Rousseff", klinkt het in een persbericht. De regering noemt de beschuldigingen in een persbericht "grof" en "lasterlijk" en stelt dat ze deel uitmaken van een "wraakstrategie".

De senator, die behoort tot Rousseffs Arbeiderspartij (PT), beschuldigde de president er zaterdag in een interview met een weekblad van dat ze rechtstreeks betrokken was bij het corruptienetwerk van Petrobras, en er ook voordeel heeft uitgehaald. Amaral is zelf ook aangeklaagd in die zaak.

Volgens hem hebben Rousseff en haar voorganger en mentor Luiz Inacio Lula da Silva bovendien systematische geprobeerd het werk van justitie te belemmeren, om zo een gerechtelijk onderzoek te vermijden.

"De regering bevestigt opnieuw dat ze nooit is tussengekomen in de onderzoeken" rond staatsoliebedrijf Petrobras, aldus het persbericht nog. "Presidet Dilma Roussef heeft gepaste gerechtelijke maatregelen gevorderd tegen Delcidio Amaral, zodat hij zich voor het gerecht moet verantwoorden voor alle grove en lasterlijke uitspraken."

De beschuldigingen kwamen er een dag nadat tienduizenden mensen op straat kwamen om hun steun uit te spreken voor Roussef en haar regering, terwijl eerder deze week drie miljoen Brazilianen het vertrek eisten van de president.

Bron: Belga