Beker van België - Yannick Ferrera: "Seizoen van Standard is gered"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Standard-coach Yannick Ferrera bezorgde de Luikse aanhang zondag een delirium door in de Bekerfinale Club Brugge met 2-1 te kloppen en de Rouches zo de eerste prijs in vijf jaar te schenken. "Het seizoen van Standard is gered", vertelde Ferrera na de wedstrijd in de catacomben van het Koning Boudewijnstadion. "In oktober stonden we laatste, toen dacht niemand nog aan de play-offs of de Beker. Ik had Sint-Truiden verlaten omdat er bij Standard meer kansen zijn om prijzen te pakken en met de Beker pakken we vandaag toch al een mooie trofee. Samen met de titel in tweede klasse is dit de mooiste dag in mijn carrière. Mijn cijfers bij Standard waren dit seizoen niet altijd top, maar ik pak toch maar mooi twee prijzen in elf maanden en dat is toch niet slecht", aldus Ferrera, die benadrukte dat het een trofee is voor heel Standard. "Ik heb mijn hele technische staff meegebracht om aan te tonen dat het een werk is van veel mensen. We zijn heel blij, want we hebben veel kritiek gekregen. Na de nederlaag tegen Mechelen hebben we gelukkig de knop snel kunnen omdraaien."

Voor Ferrera was het al de derde keer dit seizoen dat hij Club wist te kloppen. "Blijkbaar heb ik een goeie manier gevonden om Brugge te pakken dit seizoen. Met dat duel met Michel Preud'homme ben ik niet bezig. Ik heb veel van hem geleerd en ben hem eeuwig dankbaar. Vandaag hebben we Club bij de keel gegrepen om zo verdiend te winnen. We mogen Europa in en dat is fantastisch voor onze club. In Play-off II spelen we de komende weken zonder inzet, misschien dat we wat jonge spelers kunnen inpassen en we al werken aan volgend seizoen. Dan moet Standard regelmatiger voor de dag komen. Dit seizoen konden we geen enkele keer meer dan twee wedstrijden op rij winnen."

Man van de match bij Standard was Ivan Santini. De Kroatische spits kroonde zich tot matchwinnaar door in de 88e minuut de winnende treffer voorbij Butelle te koppen. Nochtans was Santini begin dit seizoen niet de eerste keuze van Ferrera. "Het was toen vaak gespannen met Ivan, omdat hij niet veel speelde. Maar hij is altijd hard blijven werken op training, wat vanaf december resulteerde in een basisplaats. Ik ben heel fier op hem. Al kwam er vandaag wat geluk bij kijken, want vlak voor zijn treffer wou ik hem wisselen voor Tetteh, omdat ik dacht dat Ivan niet fris genoeg meer zat", besloot de Luikse coach.

.

bron: Belga