Beker van België - Michel Preud'homme heeft geen verklaring voor offday Club Brugge

door
Belga
Leestijd 2 min.

Michel Preud'homme kon zondag Club Brugge niet voor de tweede keer op rij de Beker van België bezorgen. In de finale in het Koning Boudewijnstadion ging een mak Club, dat negentig minuten lang nooit in zijn spel wist te komen, met 2-1 onderuit tegen Standard. "Ik heb hier niet meteen een verklaring voor", moest MPH na de wedstrijd toegeven. "We hadden een goeie voorbereiding achter de rug en ook de opwarming vandaag was heel goed. We waren voorbereid op hetgeen ons te wachten stond, we wisten dat Standard met veel lef zou voetballen. Vooral onze eerste helft was heel slecht. Onverwacht, want een Bekerfinale moet je anders aanvatten. We waren minder in de duels en op de tweede ballen. Voorin konden we dan weer de bal niet bijhouden. De manier waarop we op het veld kwamen, was niet goed. Die 1-1 bij de rust was dan ook een schitterend resultaat voor ons. Het kon eigenlijk alleen maar beter worden na de pauze", aldus Preud'homme.

"De rode kaart voor Diaby was een domper, dan moet je een ander plan kiezen. We hebben daarna nog goed standgehouden en niet al te veel kansen weggegeven. Alleen die laatste voorzet is hard aangekomen. Spijtig, want de ambitie was om de Beker te winnen en dat is een les voor de volgende tien wedstrijden die eraan komen. Die zullen we absoluut anders moeten aanpakken."

De Brugse coach zoekt ook geen uitvlucht in de uitsluiting van Diaby, die na vijftig minuten naar de kant moest wegens natrappen. Een strenge beslissing van scheidsrechter Johan Verbist. "Die fase had natuurlijk heel wat impact. Het was een slechte reactie, ook al zou hij Kosanovic niet helemaal geraakt hebben. Maar ik ga de schuld niet ergens anders leggen. We hadden gewoon niet mogen reageren", aldus Preud'homme, die ook nog uitlegde waarom Diaby verrassend de voorkeur had gekregen op Jelle Vossen. "Hij is de ideale spits om de verdediging van Standard pijn te doen. We hebben hem echter te weinig in positie kunnen brengen."

.

bron: Belga