Beker van België - Ivan Santini zet kroon op "ongelofelijk seizoen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Ivan Santini kroonde zich zondag in de Bekerfinale tot matchwinnaar door in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Club Brugge voor het beslissende doelpunt en een assist bij de openingstreffer te zorgen. "Wat een ongelofelijk seizoen is dit toch", vertelde de Kroatische aanvaller na de wedstrijd in het Koning Boudewijnstadion. Santini werd in het tussenseizoen door de Luikenaars binnengehaald als de zomerversterking voor het aanvallende compartiment, maar na de komst van Yannick Ferrera naar de Vurige Stede leek er enkel nog een bijrol weggelegd voor de diepgelovige Kroaat. "Ferrera zette me in het begin op de bank of in de tribune. We kenden mekaar niet. Ik ben echter altijd blijven geloven in mijn kwaliteiten en ik wist dat als ik hard zou blijven werken, dat mijn kans dan wel zou komen. De coach wou het beste voor het team en ik ook. Nu voel ik dat hij vertrouwen in mij heeft. Mijn rol in de ploeg bevalt mij. Ik sta er niet alleen om doelpunten te maken. Ik word meer betrokken in het spel en kan zo ook voor assists zorgen. Dit is een heel goed eerste seizoen voor mij in Luik", aldus Santini.

Het was opvallend hoe vlot Standard de bovenhand nam van Club, dat nooit in zijn spel kon komen. "Bij die 2-0 zege in Luik hadden we al laten zien hoe je tegen hen moet spelen. We weten wat we moeten doen om tegen Club te kunnen winnen. Al hadden we wel het geluk dat we eerst konden scoren, als Club op voorsprong was gekomen, was het natuurlijk veel moeilijker geweest voor ons."

Omdat de Rouches Play-off I vorig weekend misten, hebben ze na de Bekerwinst dit seizoen niets meer te winnen of te verliezen. "Dat is toch al te gek", vertelde Santini met een glimlach. "Met deze Bekerwinst zijn we zeker van de groepsfase van de Europa League, dat is zelfs beter dan in Play-off I op de derde of vierde plaats eindigen. Maar hoe dan ook, in Play-off II wil ik spelen. Ik wil altijd op het veld staan. Nu ga ik naar huis om te vieren. Ik kan niet wachten om mijn familie te zien. Ik draag mijn doelpunt op aan mijn dochter, die vorige week geboren is. Dit zijn zeker de beste weken in mijn leven. Er is veel veranderd voor mij in Luik: ik ben vader geworden, wat kan een man nog meer verwachten van het leven?"

.

bron: Belga