ATP Indian Wells – David Goffin ondanks nederlaag toch tevreden over prestaties

David Goffin (ATP 18) toonde zich ondanks zijn nederlaag in de halve finales van het prestigieuze Masters 1.000-toernooi van Indian Wells (hard/6.134.605 dollar) toch tevreden over zijn prestaties op het BNP Paribas Open. Na knappe zeges tegen onder meer Stan Wawrinka (ATP 4) en Marin Cilic (ATP 12) werd de Belgische nummer één zaterdag een halt toegeroepen door de Canadees Milos Raonic (ATP 14). Die haalde het na exact twee uur met 6-3, 3-6 en 6-3. “In de tweede set was ik beter dan hem en sloeg ik heel veel ballen terug. Ik speelde agressief op zijn tweede bal en dat bleek het juiste recept”, klonk het achteraf bij de 25-jarige Luikenaar. “Tegen een speler als Milos is het altijd frustrerend, want je hebt het gevoel dat je beter bent, maar hij heeft gewoonweg een fantastische opslag. Soms verlies je dan een of twee punten en pakt hij het spelletje. Vooral in de slotfase serveerde hij sterk. Ikzelf verloor mijn concentratie misschien bij drie of vier punten en daarom verloor ik ook de wedstrijd”.
Het was de eerste keer dat Goffin het zo ver schopte in Indian Wells, na de vier Grand Slams één van de belangrijkste toernooien op de kalender. In 2013 ging hij er in de tweede ronde uit, in 2014 in de tweede. Vorig jaar nam hij wegens een blessure aan de ribben niet deel.
“Ik ben in ieder geval heel tevreden over mijn toernooi. Een eerste halve finale op een Masters 1.000 is heel positief, al ben ik toch wat teleurgesteld dat ik niet nog verder ben geraakt. Ik had een mooie kans om de finale te bereiken, maar Milos reageerde perfect op de belangrijke momenten. Deze week heeft me geleerd dat ik het niveau heb om het de toppers moeilijk te maken, maar ik heb ook nog werk”.
De 25-jarige Raonic, in januari halvefinalist op de Australian Open, staat voor de zeventiende keer in de finale van een ATP-toernooi. Ditmaal wacht ’s werelds nummer één Novak Djokovic. “In de tweede set liep het wat minder voor me, maar in de slotmanche kon ik me herpakken. Zelfs al speel ik niet mijn beste tennis, toch kan ik oplossingen vinden en dat stelt me gerust. In de finale moet het wel een pak beter”, aldus Raonic.

bron: Belga