Miss Puerto Rico 2016 moet kroontje inleveren

Miss Puerto Rico 2016, Kristhielee Caride, moet haar kroontje na vier maanden afgeven. Volgens de organisatie is ze “te cameraschuw”.

Tijdens een persconferentie kondigde organisatrice van de missverkiezingen in Puerto Rico Desiree Lowry aan dat Caride moest aftreden omdat ze te veel moeite deed om de schijnwerpers te vermijden. “Als ze zegt, ‘ik houd niet van de camera’, dan is dat een groot probleem,” aldus Lowry. “Miss Puerto Rico is een publiek figuur en het is onderdeel van je job om voor de camera te staan.” Een opvallende reden, want in december nam Caride nog deel aan Miss Universe, waar ze de Miss Photogenic award binnenhaalde. De voormalige miss zal opgevolgd worden door de eerste eredame.

Op Facebook heeft de schoonheidskoningin intussen haar excuses aangeboden aan haar fans. “Ik zou graag mijn oprechte verontschuldigingen willen aanbieden aan al mijn fans”, schrijft ze. “Het was nooit mijn bedoeling om jullie slecht te doen voelen, jullie te kwetsen, of het beeld te schaden van degenen die me hebben geholpen om te geraken waar ik vandaag sta.” Caride geeft in haar bericht wel aan te hebben genoten van haar periode als Miss Puerto Rico. “Ik zal altijd de herinnering hebben aan die avond, 12 november, toen ik de titel won.”

Foto Instagram / kristhielee_caride