Klacht tegen Starbucks voor te weinig koffie

Starbucks is voor de rechter gesleept door twee mensen uit Californië. Zij zijn niet te spreken zijn over de hoeveelheid koffie in hun latte en vinden dat de koffiegigant "hun klanten bedriegt".
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Siera Strumlauf en Benjamin Robles hebben samen een aanklacht ingediend omdat hun bestelde drankjes keer op keer te weinig koffie bevatten. Concreet gaat het om een latte, een koffiedrankje met veel melk. De aanklacht loopt tegen alle varianten van latte die Starbucks aanbiedt, zoals latte met pompoen of de vanille latte.

Strumlauf en Robles beweren dat 25% van alle latte's bij Starbucks te weinig koffie bevatten. Bij de Amerikaanse keten staat aangegeven hoeveel inhoud er in een specifieke koffie zit, maar bij veel latte's bleek dat er grote verschillen waren tussen de werkelijke inhoud en de aangegeven hoeveelheid. "Door minder koffie in de latte's te doen, bedriegt Starbucks zijn klanten. Ze hebben met deze schandalige methode al veel geld bespaard, maar over de rug van hun klanten", klinkt het in de aanklacht.

De koffiegigant is op de hoogte van de aanklacht, maar vindt deze onverdienstelijk. "We zijn er trots op dat we onze klanten kwaliteit kunnen bieden", aldus een woordvoerder. "We zijn dan ook altijd eerlijk en liegen niet over de inhoud die soms kan afwijken."

Foto Pixabay