Milaan-Sanremo – Dubbel gevoel overheerst bij Roelandts na derde plaats

Jurgen Roelandts is zaterdag op de derde plaats geëindigd in Milaan-Sanremo (Ita/WorldTour), zijn beste resultaat ooit in La Primavera. “Ik weet nog niet goed of ik ontgoocheld of tevreden moet zijn met dit resultaat”, zei de kopman van Lotto-Soudal meteen na afloop. Een dubbel gevoel overheerste bij Roelandts, op het podium van Milaan-Sanremo. Hij greep net naast de zege. “Aan de ene kant is het een mooie ereplaats”, erkende Roelandts. “Maar nu ben ik toch vooral ontgoocheld omdat ik hier niet win. Tot op 50 meter van de finish dacht ik dat ik het zou halen. Ik voelde niet meteen iemand komen in de sprint. Ik gaf nog alles, maar uiteindelijk word ik nog geremonteerd door twee anderen. Vanavond zal ik misschien tevreden zijn met die derde stek, mijn beste resultaat ooit hier, maar nu meteen nog niet.”
Roelandts kreeg na het forfait van Greipel en Wellens het vertrouwen van de ploeg. “Je raakt al drie jaar zonder problemen over die Cipressa en Poggio, zo klonk het bij het team. Ik verteerde de klimmetjes zeer goed en voelde me ook sterk. Jens Debusschere leverde perfect werk in de finale, hield me uit de wind en zette me af in het wiel van Bouhanni.”
“In de sprint werd er getwijfeld, zoals zo vaak in Sanremo, en ik besloot om niet de fout van vorig jaar te maken en te laat aan te zetten. Dus ging ik vroeg aan, misschien wel al vanop 300 meter. Dat is ver, maar goed, ik dacht alles of niets te spelen. Het draaide net niet goed uit. Die twee andere jongens waren sneller. Derde. Dat is jammer, maar met deze zege tank ik wel vertrouwen. Ik voelde al in de Tirreno-Adriatico dat ik goed was en dit belooft veel goeds voor wat nog komt, maar ik zou toch graag eens komaf maken met die ereplaatsen.”

bron: Belga