Interpol vraagt “extra waakzaamheid” aan de grenzen

De internationale politieorganisatie Interpol heeft vandaag haar 190 lidstaten tot “verhoogde waakzaamheid” aan de grenzen opgeroepen. Dat blijkt uit een mededeling op de website van de organisatie. De verhoogde waakzaamheid is volgens Interpol nodig om te voorkomen dat medeplichtigen van de gisteren in Molenbeek opgepakte terreurverdachten op de vlucht slaan.

“België kan gefeliciteerd worden met de arrestatie van Salah Abdeslam, maar dit is slechts één stuk in een grote puzzel”, zegt de secretaris-generaal van Interpol, Jürgen Stock, in de mededeling.

“Hoewel het nog te vroeg is om te speculeren over de richting die het onderzoek uitgaat, zal iedereen die aan Abdeslam gelinkt kan worden zich zorgen maken over het onthullen van zijn locatie”, meldt de mededeling nog. Dat kan verdachten ertoe aanzetten om op de vlucht te slaan, zo wordt nog gesteld.

“Het is nu essentieel dat landen blijven samenwerken en grondige controles uitvoeren” om te vermijden dat verdachten door de mazen van het net glippen, besluit Interpol.

Bron: Belga