Indian Wells – Geen finale voor David Goffin

David Goffin (ATP-18) is er zaterdag niet in geslaagd zich voor de finale van het met 6.134.605 dollar gedoteerde Masters 1.000-toernooi van Indian Wells te plaatsen. De 25-jarige Luikenaar moest in de halve eindstrijd in exact twee uur met 6-3, 3-6 en 6-3 het onderspit delven voor de Canadees Milos Raonic (ATP-14). De Serviër Novak Djokovic (ATP-1) en de Spanjaard Rafael Nadal (ATP-5), eerste en vierde op de plaatsingslijst en allebei al meervoudig toernooiwinnaar op het Californische hardcourt, strijden om de tweede finaleplaats.
De 25-jarige Raonic, in januari halvefinalist op het Australian Open, staat voor de zeventiende keer in de finale van een ATP-toernooi. Zondag gaar hij voor een negende titel, de tweede dit seizoen. Eerder dit jaar was hij al de beste in Brisbane. In Indian Wells boekt Raonic telkens weer progressie. In 2011 en 2012 bereikte hij er de zestiende finales, in 2013 de achtste finales, in 2014 de kwartfinales en vorig jaar de halve finales.
Goffin schakelde op weg naar de halve finales met het Zwitserse derde reekshoofd Stan Wawrinka (ATP-4) en het Kroatische tiende reekshoofd Marin Cilic (ATP-12) twee winnaars van een grandslamtoernooi uit. Het was de eerste keer dat Goffin het zo ver schopte in Indian Wells, na de vier Grand Slams één van de belangrijkste toernooien op de kalender. In 2013 ging hij er in de tweede ronde uit, in 2014 in de tweede. Vorig jaar nam hij wegens een blessure aan de ribben niet deel.

.

bron: Belga