Handbal - Hasselt speelt opnieuw gelijk, ditmaal tegen Bocholt

Initia Hasselt heeft zaterdagavond op de laatste speeldag van de heenmatchen van de eerste fase van de play-offs een tweede opeenvolgende keer gelijkgespeeld. Tegen Bocholt kwam het niet verder dan een 27-27-gelijkspel. Tongeren komt door de makkelijke zege bij Merchtem (33-26) gelijk met Bocholt op de tweede plaats. Na de 31-27-zege van Wezet tegen Sasja donderdagavond waren Hasselt en Bocholt de nummers een en twee van het klassement. De bezoekers uit Bocholt begonnen het beste aan de partij en dat resulteerde in een 13-15-stand aan de rust. Na de pauze toonde de leider veerkracht, maar ook Bocholt wilde niet begeven. De bezoekers kwamen op 17 seconden van het einde 26-27 voor en de zege leek binnen. Maar de thuisploeg kon toch nog tegenscoren. Robyns zette op de buzzer de 27-27 indstand op het bord.

In de andere wedstrijd van de avond had Tongeren geen problemen met Merksem. Aan de rust stond het 18-14 in het voordeel van de Limburgers en die voorsprong werd in de tweede helft nog uitgebreid naar 33-26.