Fabregas redt in het slot een punt voor Chelsea

Chelsea heeft zaterdag op de 31e speeldag van de Premier League in eigen huis 2-2 gelijkgespeeld tegen stadsgenoot West Ham United. Thibaut Courtois stond bij Chelsea de hele wedstrijd tussen de palen, een geblesseerde Eden Hazard zat niet in de selectie. Chelsea, dat ook de Diego Costa moest missen, wilde zich herpakken na de Champions League-uitschakeling tegen Paris-Saint-Germain. Maar revelatie West Ham bleek daarvoor geen ideale tegenstander. De nummer vijf uit de Premier League won in de heenronde van "The Blues" (2-1) en leek dat ook nu van plan. De Argentijn Manuel Lanzini vlamde de bal na zeventien minuten heerlijk in de winkelhaak. Chelsea was op achtervolgen aangewezen, maar kwam in de absolute slotseconde van de eerste helft (45+3.) opnieuw op gelijke hoogte. Cesc Fabregas krulde een vrijschop voorbij West Ham-doelman Adrian. West Ham kwam op het uur een tweede keer op voorsprong toen invaller Andy Caroll een loepzuivere assist van spelmaker Payet in de korte hoek voorbij Courtois schoot. Chelsea leek op eerste competitienederlaag onder Guus Hiddink af te stevenen, tot Antonio in het slot de doorgebroken Loftus-Cheek neerhaalde in de zestien. Cesc Fabregas (89.) eiste de bal op en schonk Chelsea vanaf elf meter in extremis toch nog een punt.

In de stand staat Chelsea op een grijze tiende plaats.

Norwich City heeft in de strijd om het behoud een belangrijke 0-1 overwinning geboekt op het veld van West Bromwich Albion. Vadis Odjidja-Ofoe mocht dertien minuten voor tijd invallen bij de bezoekers. Bij de thuisploeg was er geen spoor van Sébastien Pocognoli in de selectie. Het enige doelpunt van de partij viel na 50 minuten, toen de Ier Robert Brady van dichtbij West Bromwich-doelman Foster versloeg.

Norwich klimt door de overwinning weg uit de degradatiezone. Het staat nu zeventiende, met drie punten meer dan Sunderland, dat op de eerste degradatieplaats staat.