Conservatieve nieuwszender Fox haalt zwaar uit naar Trump

De conservatieve nieuwszender Fox heeft gisteren in een mededeling en zware bewoordingen uitgehaald naar de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump vanwege diens aanvallen op nieuwsanker Megyn Kelly. Trump, momenteel favoriet voor de Republikeinse investituur, spuwt al sinds augustus gal omtrent Kelly. Toen vroeg ze hem tijdens een debat meer uitleg over een voorgeschiedenis van denigrerende opmerkingen ten opzichte van vrouwen. Eerder deze maand leek er een détente tussen de twee te zijn.

Maar gisteren twitterde Trump dat hij de ankervrouw “niet meer kan zien”, zo meldde de krant New York Times. “Zij is ziekelijk en de meest overschatte persoon op tv”, aldus de vastgoedmagnaat die vond dat “iedereen de @megynkelly show zou moeten boycotten”.

Voor Fox News was dit er over. Via woordvoerster Irena Briganti zei de conservatieve nieuwszender: “Donald Trumps vitrioolaanvallen tegen Megyn Kelly en zijn extreme, ziekelijke obsessie ten opzichte van haar zijn beneden de waardigheid van een presidentskandidaat die het hoogste ambt van het land wil bekleden”.

Naast een lofzang op het werk van de journaliste beloofde Fox haar “volledig te blijven steunen gedurende elke dag van Trumps eindeloos spervuur van voze en seksistische verbale uithalen”. De zender noemde het “extreem betreurenswaardig voor haar herhaaldelijk te worden beschimpt omdat zij gewoon haar job doet”.

bron: Belga