Classic Loire Atlantique – Anthony Turgis wint solo

Anthony Turgis (Cofidis) heeft zaterdag in La Haie-Fouassièrede de 17e editie van de Classic Loire Atlantique (cat. 1.1.) op zijn palmares gebracht. De Fransman buitte de numerieke meerderheid van zijn ploeg in de slotfase perfect uit en soleerde naar de zege. Ploegmaat Loïc Chetout finishte op één minuut als tweede. Kevin Ledanois, wereldkampioen bij de beloften, zorgde voor een volledig Frans podium. Liefst vier van de vijf renners in de top vijf rijden voor Cofidis. Onder hen ook Kenneth Vanbilsen die vierde werd. Met Pieter Vanspeybroeck (zesde) en Gregory Habeaux (tiende) eindigden nog twee Belgen in de top tien.
De ontsnapping van de dag kreeg pas heel laat vorm. Na 130 van de 184,8 af te leggen kilometer namen acht renners één minuut voorsprong. Onder hen vijf renners van Cofidis: Anthony Turgis, Loïc Chetout, Florian Sénéchal, Hugo Hofstetter en Kenneth Vanblissen. Ook Kévin Ledanois, Yoann Offredo en Pieter Vanspeybrouck maakten deel uit van de kopgroep.
Cofidis maakte de finale hard en de ene na de andere renner trok in de aanval. Turgis had het meest succes en soleerde in zijn tweede jaar bij de profs naar zijn derde zege. Vorig jaar won hij een rit en het eindklassement in de Boucles de la Mayenne (2.1.). Op de erelijst van de Classic Loire Atlantique volgt Turgis zijn landgenoot Alexis Gougeard op.

bron: Belga