Aanslag Istanboel – Twee Amerikanen gedood

Bij de zelfmoordaanslag in een winkelwandelstraat in Istanboel van zaterdag, zijn twee Amerikanen gedood. Dat heeft het Witte Huis aangekondigd. “Turkije is opnieuw het slachtoffer geworden van een vreselijke terroristische aanslag, en we herhalen onze steun aan onze bondgenoot binnen de Navo en onze partner, aldus de woordvoerder van de nationale veiligheidsraad Ned Price.
Het Witte Huis gaf niet aan of het gaat om slachtoffers met de dubbele nationaliteit, of of de dodentol van de aanslag is opgelopen. Tot nu toe was bekend dat bij de aanslag vijf doden -de dader, drie Israëliërs en een Iraniër- vielen en 36 mensen gewond raakten, onder wie enkele Israëliërs, twee Ieren, een IJslander, een Iraniër, een Duitser en een inwoner uit Dubai.
De aanslag van zaterdag werd nog niet opgeëist, maar volgens de media werd de dader geïdentificeerd als de 33-jarige Savas Yildis, een Turk die lid zou zijn van terreurgroep Islamitische Staat. Die informatie werd echter nog niet bevestigd door een officiële bron.

Bron: Belga