Salah Abdeslam wil niet uitgeleverd worden

Salah Abdeslam is vandaag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Daarna moet hij opnieuw voor de onderzoeksrechter verschijnen, die hem ditmaal een Europees aanhoudingsbevel vanuit Frankrijk zal betekenen. Maar meester Sven Mary heeft al laten weten dat zijn cliënt zich verzet tegen een uitlevering aan Frankrijk.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

"Mijn cliënt werkt mee met het Belgische gerecht en geeft toe dat hij op 13 november in Parijs was", zei Mary, die verder enkel nog kwijt wou dat zijn cliënt als gevolg van zijn verwonding bij zijn arrestatie op bed ligt. Abdeslam werd vrijdagnamiddag door agenten in de knie geschoten.

Nu de terrorist door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel is geplaatst, zal hij binnen de vijf dagen voor de raadkamer moeten verschijnen. Die zal zich dan moeten uitspreken over zijn voorlopige hechtenis, maar zal mogelijk ook al uitspraak doen over de vraag of Abdeslam aan Frankrijk moet uitgeleverd worden.

Eerder deze voormiddag zou Abdeslam al door de speurders van de federale gerechtelijke politie ondervraagd zijn. De snelheid waarmee de man voor de onderzoeksrechter wordt gebracht, lijkt erop te wijzen dat hij minstens op dit moment weinig tot niets wil verklaren.

De andere vier personen die vrijdag opgepakt zijn, Abid Aberkan, Sihane Aberkan, Djemila M. en de man die enkel gekend is onder de valse naam Amine Choukri, moeten ook vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen.