Zoon van Vivienne Westwood wil punkmemorabilia verbranden

Dit jaar is het veertig jaar geleden dat The Sex Pistols ‘Anarchy in the UK’ uitbrachten. Tal van culturele instellingen organiseren daarom ‘Punk London’ in de Britse hoofdstad en Queen Elizabeth II heeft zelfs haar zegen gegeven voor het ‘Year of Punk’. Deze initiatieven stuiten punkliefhebbers echter tegen de borst.

Vooral Joseph Corré is gedegouteerd door het ‘Year of Punk’. Corré is de oprichter van het lingeriemerk Agent Provocateur en zoon van punkicoon Vivienne Westwood en Malcolm McLaren, de voormalige manager van The Sex Pistols. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij doorheen de jaren een heuse collectie aan punkmemorabilia heeft opgebouwd.

In een persbericht laat de zakenman weten dat hij van plan is om die hele verzameling, met een geschatte waarde van 6,4 miljoen euro, in lichterlaaie te zetten.

Punk

“Als de Queen haar fucking goedkeuring geeft voor de veertigste verjaardag van punk, dan weet je dat er ergens iets drastisch verkeerd gegaan is”, verklaart Corré. “De officiële zegen van de Queen voor 2016, het ‘Year of Punk’, is één van de meest angstaanjagende dingen die ik ooit gehoord heb. De mainstream eigent zich zo de punk en de alternatieve cultuur toe. In plaats van een beweging die streeft naar verandering, is punk nu een soort museumstuk”, aldus de zakenman.

Corré plant om alles wat hem aan punk herinnert ritueel te verbranden op 26 november in de Londense wijk Camden. De punkliefhebber roept mensen die de crematie van het genre willen bijwonen of zelfs spullen uit het tijdperk willen opstoken op hem te vergezellen.