Frankrijk wil uitlevering van Abdeslam

Door de grootschalige politieactie in Sint-Jans-Molenbeek heeft premier Charles Michel (MR) de Europese top onmiddellijk na afloop verlaten. Samen met de Franse president François Hollande volgde hij op de Wetstraat 16 de laatste ontwikkelingen. "Deze dag is een groot succes in de strijd tegen het terrorisme”, klonk het bij Michel tijdens een gezamenlijke persconferentie. Hollande benadrukte ook dat Frankrijk zo snel mogelijk de uitlevering van Abdeslam wil vragen.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

De Franse president was al in Brussel voor de EU-top over Turkije met zijn Europese collega's staats-en regeringsleiders. Hollande en Michel ontvingen later op de avond nog felicitaties van de Amerikaanse president Barack Obama.

Bij de actie in Sint-Jans-Molenbeek werd deze namiddag Salah Abdeslam ingerekend. De Franse terrorist werd gezocht sinds de aanslagen van 13 november vorig jaar in Parijs.

Congratulations from @POTUS Belgium and France stand united in the fight against terrorism @fhollande @Elysee pic.twitter.com/Ktz8RfUoqV

— Charles Michel (@CharlesMichel) 18 maart 2016