Porsche rijden is net zo verslavend als alcohol, chocolade en seks

Met een Porsche rijden kan best verslavend zijn. Dat blijkt uit een wetenschappelijk onderzoek van het Amsterdamse onderzoeks- en adviesbureau voor neuromarketing Neurensics.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Rijden in zo'n blitse bolide kan zelfs even verslavend zijn als alcohol, koffie, chocolade en seks, zo blijkt uit het onderzoek in opdracht van Porsche.

De studie werd uitgevoerd door Victor Lamme, directeur van Neurensics en professor aan de faculteit cognitieve neurowetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Hij legde 21 Porscherijders onder een fMRI-scanner en liet hen filmjes zien van verschillende auto's. Ter vergelijking kregen de proefpersonen ook plaatjes te zien van verslavende middelen, waaronder chocolade, seks, koffie en alcohol.

Wat blijkt? Bij alle filmpjes met een Porsche werd een positief gevoel opgewekt in een belangrijk genotsgebied van ons brein. Bovendien activeerden beelden van een Porsche meer dan andere automerken verslavende kenmerken. "Je kan wel degelijk verslaafd geraken aan het rijden in een Porsche", besluit Lamme.

Foto Pixabay