Review Seagate Backup Plus Ultra Slim: een praktisch en trendy schijfje

Een filmavondje op locatie, een feestje waar jij de muziek moet verzorgen, een groepswerk waarbij tal van grote bestanden rondgegeven worden … Vaker en vaker nemen we ook meer digitale data met ons mee, waardoor een eenvoudig USB-stickje niet meer volstaat. Een volwaardige externe harde schijf kan soelaas bieden, als die tenminste even eenvoudig te gebruiken en mobiel is. Die kwaliteiten vonden we terug in de Backup Plus Ultra Slim van Seagate.

Wanneer we de Seagate Backup Plus Ultra Slim uit het doosje halen, vallen de grootte en het design meteen op. De aluminium behuizing geeft een stevig en duurzaam gevoel, terwijl het cirkelpatroon een stijlvolle toets toevoegt. Belangrijker is echter het compacte ontwerp. De harde schijf is kleiner en (hopelijk) dunner dan een doorsnee portefeuille en past dus met gemak in een broekzak of tas.

Maar ook de binnenkant telt en ook daar scoort de Backup Plus Ultra Slim prima. Ondanks de beperkte grootte beschikt de schijf over maar liefst 1 of 2 terabyte opslagcapaciteit. Om dat even concreet voor te stellen, 2 terabyte is gelijk aan meer dan een half miljoen liedjes, 320.000 foto’s of tien dagen videomateriaal in hoge kwaliteit. Zelfs de grootste dataverzamelaar zal de schijf niet in een-twee-drie vullen.

Dankzij USB 3.0 gaat de gegevensoverdracht bovendien razendsnel. Wij testten het uit en haalden steeds overdrachtsnelheden van meer dan 110 megabyte per seconde. De muziek van één cd kopiëren naar de harde schijf neemt zo nauwelijks zeven seconden in beslag. Daarnaast beschikt de Backup Plus ook nog eens over Seagate Dashboard, een handige tool waarmee het back-uppen van je computer, smartphone of social media een fluitje van een cent wordt. Als kers op de taart krijg je ook twee jaar 200 gigabyte opslagruimte bij OneDrive, de cloudservice van Microsoft die standaard inbegrepen is bij Windows 10.

Wie op zoek is naar een mobiele harde schijf vindt dus ongetwijfeld zijn gading bij de Backup Plus Ultra Slim.