Europa League – Besnik Hasi: “Europese campagne was zeker positief”

“Shakhtar Donetsk nam helemaal geen risico’s”, verklaarde Anderlecht-coach Besnik Hasi donderdagavond na de 0-1 nederlaag tegen de Oekraïense club in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Europa League. Het Europese verhaal van paars-wit is daarmee voorbij. Woensdag had Hasi nog verklaard dat eerst scoren van cruciaal belang was om de 3-1 nederlaag uit de heenmatch op te halen. Dat bleek echter een moeilijke opgave gezien de stevige organisatie van de Oekraïners. “Shakhtar nam helemaal geen risico’s”, aldus Hasi. “We wisten dat we iets speciaal, zoals een individuele actie, nodig hadden om het verschil te maken. Dat zat er echter niet in.”
Scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz wekte heel wat irritatie op bij de toeschouwers in het Constant Vanden Stock-stadion. “In deze Europa League-campagne vielen de meeste beslissingen van de refs in ons nadeel uit”, liet de coach van paars-wit daarover noteren. “Over het algemeen vind ik echter dat deze Europese campagne voor ons zeker positief was, zelfs al verloren we vandaag. We hebben getoond dat we tegen grote ploegen kunnen presteren, mits de concentratie aanwezig is.”
“Nu kunnen we focussen op Play-off I. Er resten ons nog 10 finales. Het is goed dat we onze eerstkomende wedstrijd thuis spelen (tegen Racing Genk, nvdr.). Onze internationals vertrekken morgen. Ik zal dus niet op een volledige groep kunnen rekenen in de komende dagen.”
Het verhaal van Shakhtar Donetsk in de Europa League hoeft volgens Hasi niet in de kwartfinales te eindigen. “Shakhtar heeft veel potentieel. Bij de laatste acht staan ze voor een moeilijke opdracht. Ze beschikken echter over spelers die een match kunnen beslissen, zoals wij zeker in de heenmatch hebben ervaren. Shakhtar heeft verder een solide verdediging en een goede doelman”, besloot de T1 van Anderlecht.

bron: Belga