Brahim Abdeslam vandaag begraven op multiconfessionele begraafplaats

Brahim Abdeslam, een van de daders van de aanslagen van Parijs, is om 14.30 uur op de multiconfessionele begraafplaats op het grondgebied van Evere en Zaventem begraven. Vorige donderdag werd ook Bilal Hadfi, die zich op 13 november opblies aan het Stade de France in Parijs, al op dezelfde begraafplaats begraven. De politie was preventief en discreet aanwezig, meldt een woordvoerder van de politiezone Brussel-Noord. Ook enkele tientallen naasten van Abdeslam waren present. Incidenten zijn er niet geweest. Momenteel bevatten de graven van de twee aanslagplegers geen identificatiegegevens, maar dat kan eventueel onder meer op vraag van de familie nog veranderen, luidt het.

Aanvankelijk hadden de families van Hadfi en Abdeslam de wens geuit om de lichamen van de mannen naar Marokko te repatriëren, maar dat is dus niet doorgegaan, aldus de kranten van Sudpresse.
Brahim Abdeslam, broer van de nog steeds gezochte Salah, blies zichzelf op voor het Parijse restaurant Comptoir Voltaire, na afloop van de dodelijke raids op bars en restaurants.

bron: Belga