Blessure voor Tim Rummens, Belgian Tornados zonder reserve op WK indoor

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische 4x400 meter-ploeg bij de mannen moet het op het WK indooratletiek in het Amerikaanse Portland zonder Tim Rummens doen. De 28-jarige Leuvenaar sukkelt met een hamstringblessure, verduidelijkte coach Jacques Borlée donderdag. De Belgian Tornados verliezen zo hun vijfde loper en hebben nu geen reserve meer. "We hebben nog geprobeerd om Julien Watrin naar Portland te laten overvliegen, maar dat bleek onmogelijk. Hij heeft universitaire verplichtingen", aldus Jacques Borlée. "We lopen dus zonder reserve. Ik was niet meteen van plan om Tim te laten lopen, maar als we nu nog met een geblesseerde zitten, is het gedaan en moeten we opgeven."

Het team van coach Jacques Borlée bestaat nu nog uit zijn zonen Jonathan, Kevin en Dylan Borlée en Robin Vanderbemden. Zij zorgen als regerend Europees kampioen indoor voor de enige Europese vertegenwoordiging op 4x400 meter in Oregon. Rummens werd net voor de afreis aan de selectie toegevoegd, hij kreeg toen de voorkeur op Watrin (die herstelt van pubalgie) en de met tendinitis kampende Antoine Gillet.

De Borlées en ploegmaats lopen de reeksen van de 4x400m op zaterdag om 12.40 uur plaatselijke tijd (20.40 uur Belgische tijd). De finale staat een dag later om 14.50 uur geprogrammeerd (22.50 uur Belgische tijd).

bron: Belga