ATP Indian Wells - David Goffin bijzonder blij met ticket voor halve finales

door
Belga
Leestijd 2 min.

David Goffin (ATP 18) blijft schitterend presteren op het Masters 1.000-tennistoernooi van het Amerikaanse Indian Wells

(hard/6.134.605 dollar). Na zijn glansprestatie van woensdag in de achtste finales tegen 's werelds nummer vier Stan Wawrinka nam de Luikenaar een dag later bij de laatste acht ook de maat van de als tiende geplaatste Kroaat Marin Cilic (ATP 12). Na 1 uur en 37 minuten stonden de 7-6 (7/4) en 6-2 op het scorebord. Tegen Cilic werkte hij maar liefst elf van de twaalf breakpunten van de Kroaat weg. Goffin maakte in set één ook vier setpunten van de US Open-winnaar van 2014 ongedaan. "Heel blij met mijn plaats in de halve finales", meldde hij op Twitter.

Met zijn ticket voor de laatste vier op zak blijft Goffin momenteel op een wolk tennissen in Indian Wells. In de tweede ronde tegen de jonge Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 177) stond hij nog dicht bij de uitschakeling, daarna ging het alsmaar beter. Tegen Wawrinka maakte de Luikenaar woensdag een einde aan een reeks van veertien nederlagen op rij tegen spelers uit de top tien. Die overwinning had hij nog "de mooiste zege uit zijn carrière" genoemd, "de eerste keer dat ik de kwartfinales van een Masters 1.000 haal".

In de halve finales van het BNP Paribas Open, ook wel het vijfde grandslamtoernooi genoemd, botst Goffin op de Canadees Milos Raonic (ATP 14) of de Fransman Gaël Monfils (ATP 16). In de onderlinge confrontaties met Raonic leidt de Belgische nummer één met 1-0, tegen Monfils speelde hij nog nooit.

bron: Belga