Paus maakt debuut op Instagram

Pope Francis waves to the crowd during his weekly general audience at St Peter's square on March 16, 2016 in Vatican. / AFP / ANDREAS SOLARO

Vanaf zaterdag zal paus Franciscus ook te vinden zijn op Instagram, simpelweg onder de accountnaam ‘Franciscus’. Dat heeft de persvoorlichter van de paus gezegd in een interview met Radio Vaticana. 

De paus was al langer actief op Twitter, maar na zijn ontmoeting met Instagram-oprichter Kevin Systrom waagt hij dan toch de stap naar het fotonetwerk. Hij koos voor zaterdag omdat het dan precies drie jaar geleden is dat hij werd ingewijd.

Zijn Instagram-account zal wellicht bijdragen aan het verder vergroten van zijn populariteit. Op Twitter is de paus alleszins erg graag gezien, met maar liefst 8,9 miljoen volgers.

Het Vaticaan is al een tijdje te volgen via Instagram, waar paus Franciscus op heel wat foto’s te bewonderen is. Het is nu afwachten of de kerkvorst op zijn eigen account ook selfies gaat posten of we kiekjes te zien gaan krijgen van zijn maaltijden.

Foto AFP / A. Solaro

Hoy… #PapaenMex #papaenmexico #PapaFrancisco #PapaFrancesco #PopeFrancis #Misericordia #YearofMercy

A photo posted by News.va (@newsva) on