Fitte mannen zweten meer

Heel wat mensen gaan naar de fitness om zich letterlijk en figuurlijk in het zweet te werken. Maar terwijl sommigen een bescheiden vijver kweken onder hun oksels, creëren enkele sporters een transpiratieplas die niet moet onderdoen voor de Niagarawatervallen. Behoor je tot die laatste categorie? Dan moet je je volgens wetenschappers niet schamen, maar mag je net trots zijn. 

Het internationale en wetenschappelijk tijdschrift PLOS One voerde een onderzoek uit bij 36 mannen en lieten een aantal langeafstandslopers onder dezelfde omstandigheden lopen als kerels met een minder goede conditie. Wat blijkt? De fanatieke duurlopers begonnen sneller te zweten en verloren meer vocht dan de andere proefpersonen. Een mogelijke verklaring is dat fitte mannen meer zweetklieren activeren en iedere zweetklier zou meer zweet afscheiden.

Wie al dat zweet toch maar vervelend vindt, kan altijd kiezen voor een frisse deodorant met aluminiumzouten. Dit ingrediënt ‘verstopt’ de poriën in je oksels, waardoor er minder zweet doorheen kan.

Foto Pixabay