Schietpartij Vorst – Huiszoekingen nog steeds gaande

De huiszoekingen in de Neerstalseteenweg, tussen de Waterstraat en de Korporaal Trésigniesstraat, zijn nog altijd aan de gang. Dat heeft Belga ter plaatse vastgesteld. De veiligheidsperimeter is verkleind, waardoor opnieuw verkeer mogelijk is op het Sint-Denijsplein. Enkel de toegang vanaf de Brusselsesteenweg is nog steeds geblokkeerd. In het kader van het onderzoek van het federaal parket na de aanslagen van Parijs, werd dinsdag omstreeks 15 uur een huiszoeking verricht, in een appartement in de Driesstraat.
Een of meerdere personen openden daarbij onmiddellijk het vuur, toen de ordetroepen de deur van het appartement openden. Vier agenten raakten gewond, onder hen ook een Franse politieagente. Ook een gewapende verdachte kwam om het leven, die momenteel geïdentificeerd wordt.
Het federale parket wil geen verdere informatie geven om het onderzoek niet in gevaar te brengen. Woensdag wordt om 10.30 uur een persconferentie georganiseerd.
De huiszoekingen waren niet gericht op Salah Abdeslam maar op de entourage van een of meer van de elf Belgische terreurverdachten, zo zei een Franse politiebron dinsdag.
Premier Charles Michel roept woensdag ook de Nationale Veiligheidsraad samen die de bevoegde ministers en de toplui van de veiligheidsdiensten samenbrengt.

bron: Belga