KRC Genk treurt om overleden ploegafgevaardigde Tony Greco

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tony Greco, de ploegafgevaardigde van KRC Genk, is vanmorgen overleden aan de gevolgen van kanker. Dat maakten de Limburgers vanmiddag bekend. Greco werd eind vorige maand door de spelers nog in de bloemetjes gezet na de 3-2 competitiezege tegen Club Brugge. "Het leven van Tony stond in teken van zijn familie en van zijn club. Bedankt voor alles Tony, je zal voor altijd deel uitmaken van KRC Genk", klinkt het. Genk reageert verslagen op het overlijden van zijn teammanager. "KRC Genk verliest een icoon, een medewerker van het eerste uur, een collega en vriend van velen", aldus voorzitter Herbert Houben. "Het plotse afscheid van Tony komt hard aan bij de hele KRC Genk-familie". Ook bij assistent-trainer Pierre Denier valt het verlies zwaar. "Ik werkte 28 jaar samen met Tony, vanaf de eerste dag van de fusie tussen Thor Waterschei en KFC Winterslag in 1988. Alles wat ik beleefde met KRC Genk, beleefde ik met Tony Greco. Hij was mijn vertrouwenspersoon, raadgever en goede vriend."

"Tony laat een grote leegte achter binnen de club", deelt Directeur Organisatie Erik Gerits. "Hij was een echte familieman, die bovendien enorm gerespecteerd werd door clubs en scheidsrechters in binnen- en buitenland."

Naast de staf en het bestuur betuigden ook de spelers hun medeleven. "De kleedkamer verliest zijn vaderfiguur", aldus kapitein Thomas Buffel. "Tony stond altijd klaar, voor elk van ons. Hij was streng maar rechtvaardig, met af en toe ruimte voor een grapje of een gepeperde Italiaanse uitspraak. We gaan hem enorm missen." Ook onder andere Rode Duivel en ex-Genkenaar Thibaut Courtois reageerde. "Mijn innige deelneming aan de familie en vrienden van Tony Greco! Een fantastische persoon die ons droevig genoeg nu al verlaat."

bron: Belga