Aanvragen studietoelagen fors gestegen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voor het schooljaar 2015-2016 werden voorlopig ruim 406.000 aanvragen voor school- en studietoelagen ingediend, zo blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Dat aantal ligt daarmee aanzienlijk hoger dan de ongeveer 360.000 aanvragen die tijdens dezelfde periode in de vorige jaren geregistreerd werden. De stijging geldt in alle onderwijsniveau's. De reden voor de stijging van het aantal aanvragen is het zogenaamde "vangnet" dat ingevoerd werd. "Vanaf januari 2016 schrijven we actief gezinnen aan die in het verleden al een toelage kregen, maar dit jaar nog geen aanvraag indienden", zegt minister Crevits.

Ruim 70.000 kandidaten hebben op die manier al een vooraf ingevuld formulier aangekregen. "Ongeveer 20.000 van hen hebben al een antwoord daarop gestuurd", zegt Crevits. "In de loop van deze maand plannen we nog ongeveer 30.000 extra kandidaten aan te schrijven."

De aanvraagperiode voor een school- en studietoelage voor dit schooljaar loopt nog tot 1 juni. Op 1 augustus start dan de nieuwe aanvraagperiode voor het schooljaar 2016-2017. Minister Crevits zal daarvoor nog een nieuw, vereenvoudigd aanvraagformulier lanceren.

bron: Belga