Overwegend bewolkt

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vanmiddag is het bewolkt tot zwaarbewolkt en later is vooral over het oosten van het land lokaal wat regen mogelijk. Er staat een matige noordoostenwind. De maxima bedragen 4 graden op de Hoge Venen en ongeveer 8 graden elders. Vanavond is er nog veel bewolking, maar vannacht verschijnen er geleidelijk opklaringen vanuit Duitsland. De minima bedragen min 2 graden in Hoog-België tot plus 2 graden aan de kust.

Morgen is het droog met zonnige perioden. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit het oosten tot noordoosten. De maxima bedragen 4 graden in de Ardennen en zowat 9 graden in de andere regio's.

Donderdag is er veel zon en het wordt overdag zowat 11 graden. In de nacht en ochtend kan het licht vriezen. Van vrijdag tot en met zondag is het meestal bewolkt, maar het blijft vrijwel droog. De kans op nachtelijke vrieskou neemt af, maar overdag wordt het niet veel warmer dan 8 graden. Begin volgende week blijft het vrij koud en de kans op een enkele maartse buien neemt geleidelijk toe.

bron: Belga