Champions League - Atletico (Carrasco) schakelt PSV (Lestienne) met strafschoppen uit

Atletico Madrid heeft zich dinsdag ten koste van PSV Eindhoven voor het derde jaar op rij voor de kwartfinales van de Champions League geplaatst. Dat gebeurde in een strafschoppenreeks. De Spanjaarden toonden zich daarin met 8-7 het koelbloedigst. Zowel heen- als terugwedstrijd eindigden op 0-0. Yannick Carrasco startte in de basis bij Atletico. In de 75e minuut werd de Rode Duivel naar de kant gehaald. Maxime Lestienne mocht in de 87e minuut invallen bij PSV.

De eerste zeven penalty's van beide ploegen waren allemaal raak. Lestienne nam voor PSV de zesde voor zijn rekening. Luciano Narsingh schoot de achtste strafschop van PSV echter op de lat, waarna Juanfran de Madrilenen naar de kwartfinales trapte.

Eerder op de dag plaatste Manchester City zoch zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne voor de kwartfinales. City, dat na 7 minuten ook kapitein Vincent Kompany geblesseerd zag uitvallen, speelde 0-0 gelijk tegen Dynamo Kiev en verzilverde zo de 1-3 zege uit de heenwedstrijd. Vorige week schaarden Wolfsburg, Real Madrid, Benfica en Paris Saint-Germain zich al bij de laatste acht. Woensdag verdedigt het Barcelona van Thomas Vermaelen een 2-0 voorsprong tegen Arsenal en ontvangt Bayern München Juventus. de heenmatch in Turijn eindigde op 2-2. De loting voor de kwartfinales (5-6 en 12-13 april) wordt vrijdag in het Zwitserse Nyon uitgevoerd.