Preventie-app blokkeert sociale media tijdens het rijden

Goed nieuws voor chauffeurs die achter het stuur moeilijk aan hun smartphone kunnen weerstaan. Bank-verzekeraar Argenta lanceert ‘Argenta Veilig Onderweg’, een gratis Android-app die sociale media, e-mail- en chatprogramma’s uitschakelt tijdens het rijden.

In 2014 gebeurden in België 41.481 ongevallen. Daarbij kwamen 727 mensen om het leven. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Daarmee scoort België slechter dan het Europese gemiddelde.

Met de preventie-app wil Argenta de verkeersveiligheid in België mee helpen verhogen. Van zodra je ongeveer 15 kilometer per uur of sneller rijdt, schakelt de app sociale media en chatprogramma’s uit zoals WhatsApp, Facebook en Twitter. Ook sms’en, surfen en handheld bellen zijn niet meer mogelijk. Je kunt wel nog handsfree bellen en je gps gebruiken.

Ontvang je een oproep, dan krijgt de beller automatisch een sms’je dat hem laat weten dat je aan het rijden bent en niet kunt opnemen. De tekst van het sms’je kun je zelf aanpassen via ‘Instellingen’ in de app ‘Argenta Veilig Onderweg’.

Foto Pixabay

 

device-2016-03-08-120837_framed

 

Foto Argenta