Voor AA Gent-manager Louwagie is Club Brugge titelfavoriet

Regerend landskampioen AA Gent begint in het eerste weekend van april aan Play-off I na de halvering met een achterstand van slechts twee punten op leider Club Brugge. In Gent schuiven ze de favorietenrol echter graag door naar de West-Vlamingen, vorig seizoen nog vicekampioen. “Voor mij is Club Brugge de grote favoriet voor de titel”, bekende AA Gent-manager Michel Louwagie tijdens de kalendervoorstelling in Brussel. “We zullen er echter alles aan doen om dat scenario te vermijden. We beginnen thuis en we eindigen thuis, dus we kunnen tevreden zijn met deze kalender. We beginnen met een goed gevoel aan de play-offs. Had je mij aan het begin van het seizoen gezegd dat we na de reguliere competitie op de tweede plaats zouden staan en ook zo’n mooie Champions League zouden spelen, was ik daar zeer tevreden mee geweest”, aldus Louwagie.

Door de Champions League-campagne en het bekerparcours hebben de Buffalo’s al heel wat wedstrijden in de benen. “Het seizoen is inderdaad al voldoende belastend geweest, met die acht Champions League-wedstrijden, dat is toch iets dat we nog niet gewoon waren. In die zin kan de onderbreking wel voor wat rust zorgen. Mentaal, maar ook fysiek recupereren. Daarnaast hebben we op het kampioenenbal natuurlijk heel wat ervaring kunnen opdoen en heeft onze groep stappen gezet.”

Vorig jaar begon Gent fris en met een stijgende vormcurve aan POI, dit seizoen zijn de rollen omgekeerd en lijkt Club Brugge op dat vlak over de beste papieren te beschikken. “We moeten niet te veel meer rekenen, het verleden is gepasseerd en we moeten ons vooral concentreren op die laatste tien wedstrijden. Boussoufa is aan het terugkomen en ik heb ook goeie hoop dat de gekwetsten zullen terugkeren. In een seizoen zijn er altijd hoogtes en laagtes, wij moeten hopen dat die hoogtes terugkeren. We zullen er in elk geval het allerbeste van maken.”

bron: Belga