Nordine Amrani haalde inspiratie uit schietpartij Columbine

Nordine Amrani zou geïnspireerd zijn door de schietpartij van 20 april 1999 in het Amerikaanse Columbine, zo blijkt uit het onderzoek in het “dossier bis” naar het bloedbad op de place Saint-Lambert in Luik op 13 december 2011. Dat schrijven Le Soir en Sudpresse vanmorgen. De film “Elephant” van Gus Van Sant, gebaseerd op de schietpartij in een Amerikaanse school waarbij 15 doden vielen, is de enige langspeelfilm die op de computer van Amrani is aangetroffen. De speurders benadrukken dat de modus operandi van Amrani, granaten en een aanvalsgeweer, lijkt op wat Eric Harris en Dylan Klebold in Columbine hadden gedaan.

Het onderzoek toont ook aan dat er onder de 5 doden en 130 gewonden van de schietpartij in Luik, 63 slachtoffers tussen 11 en 21 jaar waren. Hun gemiddelde leeftijd was 16 jaar.

Net zoals de twee daders van de schietpartij in Columbine, bracht Nordine Amrani zichzelf met een kogel in het hoofd om het leven.

Naast de film “Elephant” troffen de speurders ook een zestigtal pornografische video’s en een foto van een oorlogswapen aan op de computer van Amrani.

bron: Belga