Doodrijder Merel riskeert celstraf voor verduistering inbeslaggenomen wagens

Het parket Halle-Vilvoorde heeft een gevangenisstraf van 10 maanden gevorderd tegen Muhammed Aytekin, de 22-jarige man uit Schaarbeek die op 28 oktober de 12-jarige Merel Prins doodreed in Vilvoorde. De man zou begin februari 2014 drie voertuigen die in beslag genomen waren, verduisterd hebben. Volgens zijn advocaat ging het om leasevoertuigen en waren de voertuigen al door de leasemaatschappij verkocht voor ze in beslag genomen werden. Muhammed Aytekin was zaakvoerder van een transportbedrijf en had daarvoor een loods gehuurd in Sint-Pieters-Leeuw. Toen hij maandenlang de huur niet betaalde, stapte de eigenaar naar de vrederechter, die Aytekin veroordeelde tot de betaling van de achterstallige som. Om dat vonnis uit te voeren, legde de loodseigenaar in februari beslag op een vrachtwagen, een Mercedes en een BMW die in de loods stonden. Een maand later bleken die voertuigen echter verdwenen.

Volgens het parket liet Aytekin de wagens met opzet verdwijnen zodat ze niet zouden verkocht worden. Het eist daarom een celstraf van 10 maanden en een boete van 1.200 euro tegen de jongeman en een boete van 9.000 euro tegen zijn transportbedrijf.
Meester Dimitri de Béco, de advocaat van Muhammed Aytekin, gaf toe dat zijn cliënt zeer nalatig was geweest in het beheer van zijn bedrijf, en weet dat aan zijn jonge leeftijd en onervarenheid, maar betwistte dat de betrokken voertuiden verduisterd werden. “De vrachtwagen en de Mercedes waren in november 2013 en januari 2014 al door de leasingmaatschappij teruggenomen en verkocht”, klonk het. “Mijn cliënt was dus al geen eigenaar meer toen ze in beslag genomen werden. Met de BMW heeft hij nog maanden in alle openheid rondgereden. Dan kan ook niet gezegd worden dat hij het voertuig verduisterd had.”

bron: Belga