Yoga met vloeken en bier is nieuwste rage

Voor iedereen die conventionele yoga te braafjes vindt, is er nu een geniale oplossing. Bij ‘rage yoga’ of woedeyoga mag je roepen, schelden en biertjes drinken. Volgens de bedenkster kan je op die manier alle opgekropte woede, verdriet en stress verwerken. 

Initiatiefneemster Lindsay Istace is er rotsvast van overtuigd dat deze opmerkelijke variant van yoga therapeutisch werkt. Ze kwam op het idee toen haar relatie met haar vriend op de klippen was gelopen. Tijdens haar doordeweekse yogasessie begon ze plots te gillen en te tieren, en de Canadese merkte dat ze op die manier heel wat rustiger werd. Tegelijk kon ze ook komaf maken met haar drankverslaving.

Lachbuien

“Ik heb van nature een kleurrijke persoonlijkheid”, vertelt Lindsay aan CBC News. “Ik voelde me nooit echt op mijn plaats tijdens yogalessen. Het is allemaal zo serieus en zo sereen. En dat is gewoon niet mijn ding. Ik wilde iets doen waar ik me gemakkelijk bij voelde.” Toen ze begon te roepen op haar yogamat, nam ze zichzelf niet meer zo serieus. “Woede veranderde al snel in lachbuien.”

Yogales op café

Omdat woedeyoga Lindsay enorm vooruit hielp, besloot ze workshops te organiseren voor anderen. Sinds januari dit jaar geeft ze twee keer in de week les in een café. Alle deelnemers betalen ongeveer acht euro en krijgen naast een unieke yogasessie ook een biertje bij de lokale pub in Calgary. Volgende maand wil de bijzondere yogi ook starten met online lessen.

Foto Pixabay