Pan American Open judo – Jasper Lefevere verovert zilver in Buenas Aires, brons voor Anne Sophie Jura

Een week na zijn tweede plaats op de Panamerican Open van Lima, mocht Jasper Lefevere zaterdag in het Argentijnse Buenos Aires in de klasse tot 66 kilogram alweer het podium op voor zilver. Anne Sophie Jura behaalde brons in de categorie tot 48 kilogram. De finale bij de -66 kg was een heruitgave van die van vorige week. Opnieuw werd het een duel tussen Jasper Lefevere (IJF-35) en de Spanjaard Sugoi Uriarte (IJF-18). Vorige week won de Spanjaard met ippon, nu met waza-ari. Lefevere begon in de Argentijnse hoofdstad met een yuko zege tegen de Chileen Juan Perez (IJF-235) en schakelde daarna met ippon de Serviër Ilja Ciganovic (IJF-58) en de Spanjaard Javier Delgado (IJF-231) uit. In dezelfde gewichtsklasse verloor Kenneth Van Gansbeke (IJF-48) verrassend zijn eerste gevecht tegen Javier Delgado.
Anne Sophie Jura (IJF-73) begon sterk met een overwinning op strafpunten (2 tegen 3) tegen de Braziliaanse Nathalia Brigida (IJF-20) en een zege met yuko tegen de Française Aurore Climence (IJF-32). In de halve finale verloor ze nipt met 2 strafpunten tegen 1 van de Italiaanse Valentina Moscatt (IJF-21). In de kamp voor brons trok ze met waza-ari aan het langste eind tegen de Mexicaanse Edna (IJF-19).
Sara Loko (IJF-92), vorige week in Lima nog goed voor zilver, moest nu vrede nemen met een zevende plaats, nadat ze in de herkansingen haar wedstrijd tegen de Russin Marta Labazina (IJF-31) verloor met ippon.
Senne Wyns (IJF-66) kwam niet verder dan een tweede kamp tegen de Mexicaan Nabor Castillo (IJF-33) en Sandrine Biliet (IJF-77) verloor haar eerste duel met ippon tegen de Canadese Stefanie Tremblay (IJF-39).

.

bron: Belga