Handbal – Hasselt blijft op puntendeling steken tegen Sasja

De vierde speeldag van de play-offs heeft zaterdag verschillende verrassingen opgeleverd. Zo kwam Hasselt niet verder dan een gelijkspel bij Sasja en verloor Tongeren in Bocholt. Merksem mocht dan weer voor het eerst juichen na een overwinning tegen Wezet. Sasja heeft in eigen huis leider Hasselt een moeilijke avond bezorgd. Ondanks de onbeschikbaarheid van spelmaker Alex Jacobs (gebroken elleboog) legden de Antwerpenaars Hasselt flink het vuur aan de schenen. Ondanks een sterk Limburgs begin, was het Sasja dat voor stond aan de pauze (16-14). In de tweede helft werd het razend spannend. Maar de thuisploeg liet zich niet kisten en hield de Hasselaars op 28-28.
In Bocholt was het de thuisploeg die aan de pauze 13-9 voorstond tegen Tongeren. De bezoekers knabbelden na de pauze aan hun achterstand, maar de thuisploeg hield stand en won met 27-24.
Rode lantaarn Merksem tenslotte ontving Wezet en kon eindelijk eens van de overwinning proeven. In een spannende slotfase trokken de Antwerpenaars het laken naar zich toe met 34-33.

.

bron: Belga