Guillaume Gillet verkozen tot beste speler van de maand februari in Ligue 1

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ex-Anderlechtenaar Guillaume Gillet is uitgeroepen tot beste speler van de maand februari in de Franse Ligue 1. Dat maakte de UNFP, de Franse vereniging van profvoetballers, bekend. De 32-jarige Gillet leverde vorige maand nochtans geen al te opmerkelijke prestaties af. Hij speelde vier competitiewedstrijden voor Nantes (twee zeges en twee draws) en liet daarin geen doelpunten of assists noteren. Met 39 procent van de stemmen haalde Gillet het van Ousmane Dembélé (eveneens 39 procent) en PSG-sterspeler Zlatan Ibrahimovic (22 procent). Guillaume Gillet is al onze tweede landgenoot die dit seizoen uitgeroepen werd tot beste speler van de maand in de Ligue 1. In oktober ging die eer naar Marseille-aanvaller Michy Batshuayi.

Gillet verliet tijdens de wintermercato RSC Anderlecht voor Nantes, waar de 21-voudig Rode Duivel een contract voor tweeënhalf jaar ondertekende. Bij Anderlecht werd Gillet vooral als rechtsachter uitgespeeld, bij Nantes mag hij zich weer op het middenveld uitleven.

Guillaume Gillet is een jeugdproduct van Club Luik. In 2002 kwam hij in de A-kern van de derdeklasser. Via tweedeklassers Wezet (2004-2005) en Eupen (2005-2006) kwam hij in 2006 terecht bij AA Gent, waar Anderlecht hem in 2008 wegplukte. Vorig seizoen maakte Gillet al zijn debuut in de Franse eerste klasse. Hij werd toen door Anderlecht aan Bastia uitgeleend. Met Anderlecht werd hij vier keer kampioen (2010, 2012, 2013, 2014) en veroverde hij één beker (2008).

bron: Belga