Vliegtuigen vol koekjes helpen duizenden wanhopige Britten uit de nood

Foto Pixabay

Eind vorig jaar heeft het noordwesten van Engeland twee keer te kampen gehad met zwaar stormweer. Mensen moesten geëvacueerd worden, bedrijven en scholen liepen onder en de materiële schade was enorm. Maar voor heel wat Britten zorgden de overstromingen ook voor andere kopzorgen. 

Niet alleen de huizen, maar ook de koekjesfabriek van United Biscuits bleek niet opgewassen tegen de overstromingen. Het water maakte heel wat elektronische apparaten en ovens gebruiksonklaar, waardoor ze twee maanden lang geen koekjes konden bakken. De voorraden van de supermarkten raakten op en al snel misten de Britten hun favoriete lekkernij bij de thee.

Gelukkig kon een nationale ramp voorkomen worden. United Biscuits liet twee vliegtuigen volgeladen met koekjes overvliegen van de Verenigde Arabische Emiraten. Bovendien is de fabriek eind deze maand opnieuw gebruiksklaar. “Het was vreselijk dat we geen koekjes konden bakken”, zegt algemeen directeur Mike Heaney. “Daarom willen we iedereen bedanken die heeft geholpen om onze productie weer op te starten.”

Foto Pixabay