Gevangene schrijft lovende recensie over zijn ‘viersterrenvertrekje’

Een Brit verovert momenteel het internet met een lovende recensie. Zijn viersterrenkamer met butler bevindt zich echter niet in een deftig hotel, wel in het politiehotel van Grimsby, in het noorden van Engeland.

Woensdagochtend plaats Christian Willoughby uit Grimsby een foto van een plastic bakje met voedsel op Facebook. “Twee worstjes die drijven in een loperige saus met een paar aardappeltjes. Heerlijk!”, luidde het bijschrift.  Aan de achtergrond te zien, zit de man dan duidelijk in de cel.

Een paar uur later plaatste hij een volwaardige recensie van zijn verblijf op Facebook. “Ik geef deze plek vier sterren. Enkel het ontbijt stelt een beetje teleur. Het personeel is vriendelijk genoeg. Ik had mijn eigen badkamer in de kamer en een butler die me thee en kranten bracht. De kamer was netjes, de minimalistische inrichting was een leuke touch. Bovendien was de kamer erg veilig, met vierdubbele ramen en een veiligheidsdeur. Dit is de ideale plek om even te ontspannen na een lange dag. Ik kom zeker nog eens terug”, luidde zijn verdict over zijn kamer. Volgens de man kreeg hij het verblijf omdat hij een kleine overtreding had begaan.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1714142558798828&id=100006093007516

Normaal gezien neemt de politie de elektronische apparaten in beslag, maar Willoughby is er blijkbaar in geslaagd om zijn iPad mee in de cel te smokkelen. De politie van Grimsby zit dan ook verveeld met de zaak. “We nemen elke inbreuk op de veiligheidsregels extreem serieus en we zullen de afdeling die verantwoordelijk is voor gevangenen onder de loep nemen, om te zien of we hier lessen uit kunnen trekken of soortgelijke gevallen in de toekomst kunnen voorkomen”, reageerde de politie aan The Guardian.