VSOA Politie wil agenten van Securail integreren bij spoorwegpolitie

De liberale vakbond VSOA Politie pleit er zaterdag voor om de agenten van Securail te integreren bij de spoorwegpolitie. “Het is al genoeg bewezen dat schaalvergroting werkt.” De bond reageert zo op het pleidooi van NMBS-topman Jo Cornu, die de agenten van Securail een wapen wil geven. Ook wil hij bepaalde bevoegdheden, zoals fouilleren, uitbreiden.
“VSOA Politie begrijpt ten volle, zeker in de huidige tijden, de vraag. VSOA Politie begrijpt ook ten volle de kritiek dat er nu nog te weinig controles zijn in de stations. Al jaren trekken we aan de alarmbel, zelfs los van het terreurdebat, met betrekking tot het gebrek aan capaciteit en controles.”
De bond zegt dat het personeel van de spoorwegpolitie in 1998 geïntegreerd werd binnen de huidige spoorwegpolitie van de federale politie. “Het kan natuurlijk nooit de bedoeling geweest zijn destijds om een nieuwe dienst op te richten die nu, na een aantal jaren, geconfronteerd wordt met praktische en veiligheidsproblemen, en daardoor nieuwe politiebevoegdheden moet krijgen.”
VSOA Politie pleit er daarom voor om het huidige personeel van Securail te integreren binnen de federale politie. “Het is al genoeg bewezen dat schaalvergroting efficiënter werkt.”

bron: Belga