Hazard blijft met Mönchengladbach op koers voor een Champions League-ticket

Borussia Mönchengladbach heeft op de 26e speeldag van de Bundesliga met 3-0 gewonnen van degradatiekandidaat Eintracht Frankfurt. Thorgan Hazard stond bij de thuisploeg de hele wedstrijd tussen de lijnen en gaf de assist voor de 3-0. Na een moeilijk seizoensbegin heeft Thorgan Hazard het vertrouwen van Mönchengladbach-coach André Schubert duidelijk te pakken. Hazard begon voor de zevende competitiewedstrijd op rij aan de aftrap bij "die Fohlen" en zag zijn team na 36 minuten op voorsprong klimmen. Het was Lars Stindl die een afgeslagen vrijschop van Raffael feilloos voorbij Frankfurt-doelman Hradecky knalde. Na de pauze (53.) verdubbelde Raffael de voorsprong van de thuisploeg met een prachtige lob vanop zo'n 35 meter. Mahmoud Dahoud legde, op assist van Thorgan Hazard, de eindstand vast op 3-0. Borussia Mönchengladbach klimt door de zege over Schalke 04 naar de vierde plaats in de Bundesliga.

Koen Casteels stond, door de blessure van eerste doelman Benaglio, opnieuw in de basis bij VfL Wolfsburg. De troepen van coach Dieter Hecking leden een pijnlijke 1-0 nederlaag bij Hoffenheim, de voorlaatste in de stand. De thuisploeg klom na nauwelijks drie minuten al op voorsprong, dankzij een rake knal van Kramaric. Na de pauze speelde Koen Casteels een negatieve hoofdrol. De Mechelaar haakte doelpuntenmaker Kramaric, kreeg geel (56.) en de bal ging op de stip. Kapitein Kevin Volland zette zich achter de bal, maar Casteels maakte zijn fout goed door de strafschop te stoppen.

Wolfsburg doet door de nederlaag een slechte zaak in het klassement. Het blijft zevende en staat nu opnieuw vijf punten achter op Borussia Mönchengladbach, dat als vierde het eerste Champions League-ticket in handen heeft.